1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά σε κομμάτια
80 ml χυμό ανανά (από την κονσέρβα)
80 ml λευκό ξίδι
80 ml κέτσαπ
50 γραμμ. ζάχαρη
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 λευκό κρεμμύδι
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
1 σκ. σκόρδο
4 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος μόνο)
1 ρίζα φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάτε το ασπράδι του αβγού σε ένα μπολ. Βάζετε το ψαρονέφρι που έχετε κόψει σε μπουκιές ή ζουλιέν με το ασπράδι, αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθεί όλο το ψαρονέφρι από τον χυλό. Το αφήνετε να κάτσει για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Ανακατεύετε μαζί τον χυμό ανανά, το ξίδι, το κέτσαπ και τη ζάχαρη. Βράζετε το μίγμα για 5 λεπτά. Οταν κοχλάσει, διαλύετε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ σε κρύο νερό και ρίχνετε στο μίγμα της γλυκόξινης σάλτσας σιγά σιγά στο κέντρο, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να πήξει και να γίνει παχύρρευστο. Τηγανίζετε σε ηλιέλαιο το χοιρινό. Το λάδι πρέπει να είναι περίπου στους 180 βαθμούς. Τηγανίζετε μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνετε να περιμένει. Σε ένα Wok βάζετε δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε με τη μέθοδο του Stir Fry το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε για 3 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι μαραθεί.
Προσθέτετε τη γλυκόξινη σάλτσα και τα κομμάτια του ανανά και λίγο νερό ή χυμό ανανά και τα μαγειρεύετε για 4 λεπτά. Ρίχνετε το τηγανητό χοιρινό στο μίγμα από τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τη γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Τέλος, γαρνίρετε πασπαλίζοντάς το με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Ειδήσεις σήμερα
Σεισμός στην Τουρκία: Δεν εντοπίστηκε η 24χρονη αθλήτρια
Εκλογές 2023-ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας έκανε… δώρο τη «σύγκρουση» στον Ανδρουλάκη