Υλικά -Κουραμπιέδες με σοκολάτα
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
30 ml κονιάκ ή λικέρ
80 γρ.κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ. ωμά αμύγδαλα
80 γρ. σταγόνες σοκολάτα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και σπάμε ελαφριά σε γουδί ή σε multi. Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 10 λεπτά να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν μέσα στη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 30 γραμμαρίων και πιέζουμε ελαφριά στην μέση, τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Αφού είναι έτοιμοι, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.
Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι το φρέσκο βούτυρο! Μην το παραλείψετε…
Ειδήσεις σήμερα
Ο Τιμωρός spoiler: Μάρκος και Έλλη νιώθουν ακαταμάχητη έλξη – Έτοιμος να αποκαλυφθεί
Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Συντάγματος [εικόνες]