Υλικά – Κοπανάκια κοτόπουλου
- 10 κοπανάκια
- Αλατοπίπερο
- 100 ml λευκό κρασί
- 50 ml πετιμέζι
- 2 κ.γ. σκόρδο σε πούδρα
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Για το γλάσο
- 170 ml πετιμέζι
- 70 ml κέτσαπ
- 2 κ.τ.σ πολτοποιημένο φρέσκο σκόρδο
- 1 κ.τ.σ Πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. πιπέρι καγίεν
Διαδικασία – Κοπανάκια κοτόπουλου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Αφαιρούμε από τα κοπανάκια την άκρη από το κόκκαλο και τραβάμε προς τα επάνω τους μύες. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε γύρω γύρω το κοπανάκια για να μπορέσει να διείσδυσει η μαρινάδα στο κρέας.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κρέας. Κάνουμε με τα χεριά μας μασάζ και τα πασαλείβουμε με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Βάζουμε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί φούρνου και αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα τα κοπανάκια, προσθέτουμε νερό στο ταψί περίπου 2 δάχτυλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα, και κάθε 10 λεπτά τα περνάμε με ένα πινέλο το γλάσο.
Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα από αβοκάντο και ντοματίνια.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor: Άσχημα τα πράγματα για την Ασημίνα – Κατηγορίες και εντάσεις
Βασίλισσα Λετίθια – Βασιλιάς Φελίπε: Τα μεγάλα σκάνδαλα του στέμματος
Δανάη Μπάρκα: Ο μεγάλος έρωτας της ζωής της και οι σχέσεις που τής έχουν χρεώσει
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι βασιλείς θα βρεθούν στο μνημόσυνο – Τι θα γίνει με τον Κάρολο
Έλενα Παπαρίζου: Η σπαρακτική ανάρτηση για τον ξαδερφό της Γιάννη Ράμο – «Έχασα τον άγγελό μου»
Μαραντίνης – Παπουτσάκη: «Είναι κρίμα να τα διαδίδουν γιατί έχουμε παιδιά» [Βίντεο]