Υλικά – Ζελέ καρπούζι
600 γρ. καρπούζι καθαρισμένο
150 ml νερό
50 γρ. ζάχαρη
15 γρ. ζελατίνη
Διαδικασία
Αφού έχουμε καθαρίσει το καρπούζι από τα κουκούτσια, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα πολυμηχάνημα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και αλέθουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια περνάμε από ένα σουρωτό και κρατάμε τον χυμό.
Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Λίγο πριν φτάσει σε βρασμό αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε κρύο νερό βουτάμε τις ζελατίνες και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε καλά με τα χέρια μας και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζομαι το ζελέ σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσουν.
Ειδήσεις σήμερα
Καιρός: Μποφόρ και νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Συναγερμός για κίνδυνο πυρκαγιάς
Royal Ascot: Δύο μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας έσβησαν από τον χάρτη τις υπόλοιπες royals
MAD VMA 2024: Οι πιο hot παρουσίες και οι βραβεύσεις που σχολιάστηκαν