Υλικά – Τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κρούστας
- 500 γραμμ. φύλλο κρούστας
- 350 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
- 350 γραμμ. μανούρι τριμμένο
- 100 γραμμ. φέτα
- 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 120 ml ελαιόλαδο
- 5 αυγά
- 250 ml σόδα (ανθρακούχο)
- 1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά το γιαούρτι, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε.
Σε πηρέξ βάζουμε λίγο λάδι και το αλείφουμε παντού, βάζουμε 2 φύλλα στον πάτο. Παίρνουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε στο πηρέξ μόνο όμως το μισό.
Το άλλο μισό είναι έξω από την φόρμα. Βάζουμε 4 φύλλα με αυτό τον τρόπο. Τα υπόλοιπα φύλλα τα κόβουμε σε κομμάτια τα αφήνουμε να ξεραθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 20 λεπτά να μαλακώσουν. Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ. Τα εξωτερικά φύλλα τα γυρίζουμε προς τα μέσα για να καλύψουν το μείγμα. Λαδώνουμε ενδιάμεσα όλα τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει. Την βάζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε μόνο όταν κρυώσει πλήρως.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor: Η Ασημίνα και ο Αλέξης Παππάς στα χαρακώματα – Δύο ξένοι στην ίδια ομάδα
Ελένη Φουρέιρα, Δανάη Μιχαλάκη και νέες μανούλες φωτογραφίζουν τα παιδιά τους
Επώνυμες μαρτυρούν την ηλικία τους και είναι κούκλες
Eurovision: Έτσι θα εμφανιστεί η Μαρίνα Σάττι στην σκηνή – Το εύρημα που ετοιμάζει ο Ευαγγελινός
Η «βασιλεία» του Μαραντόνα συνεχίζεται…