Υλικά
200 γραμμ. τριμμένο καπνιστό Dirollo
180 γραμμ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
180 γραμμ. τυρί γραβιέρα
60 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό και 2 κρόκους
60 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά για το πανάρισμα
300 γραμμ. φρυγανιά
250 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
200 γραμμ. μαρμελάδα κυδώνι
Τυροκροκέτες
Για το γλυκό κυδώνι
500 γραμμ. καθαρισμένα κυδώνια
400 γραμμ. νερό
500 γραμμ. ζάχαρη
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
Λίγες σταγόνες λεμόνι
1 χούφτα ωμά αμύγδαλα
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το μαύρο πιπέρι, τα αυγά και 60 γραμμ. σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι να δέσει. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε τη μάζα των τυριών σε μπάλες.
Τοποθετούμε τις μπάλες τυριού σε ένα δίσκο και τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο Αλευρώνουμε τις μπάλες τυριού. Μετά τις βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και τέλος της καλύπτουμε με την φρυγανιά. Προσθέτουμε περίπου 250 ml ηλιέλαιο σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, βάζουμε τις τυροκροκετες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κυδώνι.
Για το Κυδώνι: Βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση. Όσο γίνεται αυτό, εμείς ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κυδώνι μας ή με το ειδικό μαχαίρι που το κάνει σαν κυματιστό ή σε μπαστουνάκια με ένα απλό μαχαίρι. Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει, θα πάρει περίπου 40 λεπτά. Λίγο πριν είναι έτοιμα, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει πολύ καλά το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να πάρει μια βράση.