Υλικά
Ένα πακέτο φύλλο κιχί
200 γραμμ. γραβιέρα
200 γραμμ. φέτα
150 ml ελαιόλαδο
100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια (ξερά) τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό και 400 γραμμ. κολοκυθάκια τριμμένα (μονό το πράσινο μέρος)
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια περιμετρικά για να πάρουμε μόνο το σκληρό εξωτερικό τους μέρος χωρίς το λευκό με τα σπόρια, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για 30 λεπτά.
Ξεβγάζουμε το κολοκύθι σε κρύο νερό και με την βοήθεια μιας καθαρής πετσέτας (η τουλουπάνι) το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το σοταρισμένο ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, το αλεύρι, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο, τον μαιντανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται βάζουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο για να σφίξει. Στο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Θα κάνουμε ατομικές στριφτές. Βάζουμε ένα φύλλο κιχι και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος. Απλώνουμε κατά μήκος ένα μέρος από την γέμιση και αρχίζουμε να ρολάρουμε για να κάνουμε ένα κορδόνι. Στρίβουμε σαν σαλιγκάρι και κάνουμε μια ατομική στριφτή με σχήμα κοχλία. Επαναλαμβάνουμε για όλες τις πίτες. Περνάμε με πινέλο βούτυρο γάλακτος και ελαιόλαδο όλες τις ατομικές στριφτόπιτες, βρέχουμε με νερό και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στον αέρα.
Ειδήσεις σήμερα
Έρχονται γεννητούρια – Το ανακοίνωσε στον «αέρα» του Mega Καλημέρα
Survivor 5 spoiler 27/6: Απίστευτο! Αυτοί βγαίνουν στον τάκο μαζί με Μαίη και Νίκο
Έλενα Ασημακοπούλου: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της – Είχε ήδη χωρίσει με τον Τσιρίλο