Υλικά – Κέικ σοκολάτας
150 γραμμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη)
225 γραμμ. βούτυρο
225 γραμμ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 πρέζα/ες κανέλα
2 βανίλιες
100 γραμμ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο
100 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα/ες αλάτι
Βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
Για την επικάλυψη
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γραμμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
200 γραμμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο
Καρούλια σοκολάτας για το τελείωμα
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή, ώστε όταν ενσωματωθεί στο μείγμα για κέικ να μην κάψει τα αυγά.
Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κομπάκια που υπάρχουν και να είναι πιο αφράτο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για να αφρατέψει το μείγμα για κέικ. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα. Τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος του κέικ σοκολάτας.Για τη φόρμα του κέικ
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο τη φόρμα του κέικ 25εκ.. Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα του κέικ.
Για το ψήσιμο: Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 55 λεπτά περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος, βυθίζουμε στο κέντρο από την φόρμα του κέικ τη λάμα από ένα μαχαίρι. Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα του κέικ για 10 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.
Ειδήσεις σήμερα
Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Αποκαλύφθηκε ο έρωτάς τους
Survivor All Star Spoiler: Ο παίκτης που αποχωρεί απόψε και τα λεφτά που θα πάρει