Υλικά
- 225 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 40 γραμμ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για γαρνιτούρα
- 150 γραμμ. φράουλες, κομμένες σε φέτες + επιπλέον για γαρνιτούρα
- 1 κουταλάκι του γλυλού εκχύλισμα βανίλιας
- 8 φέτες ψωμί για τοστ
- 3 αυγά
- 80 ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε με μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα τις 4 από τις 8 φέτες ψωμιού. Από πάνω τοποθετούμε τις άλλες 4 φέτες ψωμιού ώστε να δημιουργήσουμε ένα σάντουιτς. Κλείνουμε και πιέζουμε ελαφρά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και χτυπάμε με αυγοδάρτη. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε κάθε σάντουιτς μέσα στο μείγμα των αυγών, στραγγίζουμε και τοποθετούμε στο ζεστό τηγάνι. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να ξεροψηθεί ελαφρώς.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και τα υπόλοιπα σάντουιτς. Αφαιρούμε τα σάντουιτς από το τηγάνι, τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε σε πιάτο. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε τις αυγοφέτες ζεστές.