Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κονιάκ
1 φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες
Λίγος μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
500 γραμμ. κοφτό μακαρόνι
250 γραμμ. φέτα
250 γραμμ. γραβιέρα
1 κεσές γιαούρτι
6 αυγά
6 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. νερό
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Για τον κιμά: Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Σβήνουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αυγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα). Ψήνουμε για 40′.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος. Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
Ειδήσεις σήμερα
Αριστοτέλης Ωνάσης – Σοκαριστική αλήθεια: Γιατί δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του γιου του