Υλικά
- 1 κιλό γαύρος
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 2 φλιτζ. σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Κλωναράκια δεντρολίβανο για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά το γαύρο και τον αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα πλατύ μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και τη σκόνη μουστάρδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει καλά. Μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε το γαύρο, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε, λίγα-λίγα τα ψάρια, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αρχίζουν να χρυσαφίζουν.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα ψάρια. Πασπαλίζουμε το γαύρο με μπόλικο χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Βούλα: Ληστεία στα γραφεία μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας – Διέφυγαν οι δράστες