Υλικά
Για τη βάση
300 γραμμ. κανταΐφι
120 γραμμ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για σιρόπι
400 ml νερό
400 γραμμ. ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Για κρέμα
1,200 ml γάλα
200 γραμμ. ζάχαρη
120 γραμμ. κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανίλιες
Ελάχιστη μαστίχα
100 γραμμ. βούτυρο
Για τη σαντιγί
700 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
Για σερβίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
Κανέλα σκόνη
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Ανοίγετε το κανταΐφι με τα δάχτυλα σας πολύ καλά μέχρι να μην έχει καθόλου κόμπους. Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε ένα ταψί 27Χ30 εκ. Τοποθετείτε το μισό κανταΐφι και ραντίζετε με το μισό βούτυρο όλη την επιφάνεια επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, περιχύνετε το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με την κανέλα. Κρατάτε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα 1.000 ml γάλα και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μπολ βάζετε τα υπόλοιπα 200 ml γάλα, την ζάχαρη, τα αβγά, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε.
Αφού έχει βράσει το γάλα παίρνετε με κουτάλα και ρίχνετε μέσα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν θα έχετε ρίξει όλο το γάλα, ξανά επιστρέφετε με το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να πήξει κρέμα. Τέλος αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις βανίλιες, την μαστίχα κοπανισμένη με μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και απλώνετε ομοιόμορφα, σκεπάζετε με μεμβράνη και κρατάτε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Ρίχνετε όλα τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να πήξει. Απλώνετε τη σαντιγί ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα και περνάτε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργήσετε σχήματα. Πασπαλίζετε με αρκετό θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης και λίγη κανέλα. Αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς και σερβίρετε.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Ειδήσεις σήμερα
Έμμα Στόουν: Αποθεώθηκε στο ΣΕΦ, μάγεψε στη βουβή ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Βληχή»
Eurovisiοn 2022: Οι δημοσιογράφοι ψήφισαν Αμάντα… δαγκωτό
Αποκάλυψη για τη βύθιση του «Moskva»: Οι ΗΠΑ «καθοδήγησαν» τους Ουκρανούς για το μεγάλο χτύπημα