Υλικά – Τα πιο εύκολα σπιτικά τάκος
2 κιλά μπούτι χοιρινό
2 κρεμμύδια χοντροκομένα
5 τμχ πιπεριές
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
100 γραμμ. τζίντζερ
Μπαχαρικά (3κ.τγ ρίγανη, 3κ.τ.γ κύμινο, 3κ.τ.γ κρεμμύδι σκόνη, 3κ.τ.γ σκόρδο σκόνη, 3κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή, 3κ.τ.γ ζάχαρη, 3 κ.τ.γ αλάτι, 2κ.τ.γ πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Πίτες αλευριού ή καλαμποκιού
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τον ανανά
1 μικρή κονσέρβα ανανά
½ κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 λάιμ
20 γραμμ. τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
½ πιπεριά τσίλι
Διαδικασία
Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βάζουμε πάνω το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και ρίχνουμε μπαχαρικά να πάνε παντού στο κρέας. Κόβουμε τις πιπεριές (προσοχή γιατί καίνε), τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη και κρατάμε μόνο τον χυμό του, τα ρίχνουμε και αυτά πάνω στο κρέας.
Το κλείνουμε καλα απ’ όλες τις πλευρές και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Γεμίζουμε τα ¾ της κατσαρόλας με νερό σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 5 ώρες περίπου, μπορείτε και στους 160 για 3,5 ώες περίπου αλλά όσο πιο αργό το ψήσιμο τόσο πιο ωραία ψημένο θα βγει. Βγάζουμε απ τον φούρνο και το μαδάμε παίρνοντας 2 πιρούνια, το κρέας θα πρέπει να λιώνει και να βγαίνει σε ίνες. Κρατήστε το στην άκρη σκεπασμένο ζεστό.
Για τον ανανά: Κόβουμε σε τετραγωνάκια τον ανανά και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Απ’ το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκόβουμε μόνο το πράσινο. Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στο μπόλ. Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη, κρατάμε τον χυμό του και τον βάζουμε στο μπόλ μαζί και το μέλι και τον χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα: Bάζουμε στα πιτάκια μας λίγο απ’ το χοιρινό, λίγο ανανά και το αραιωμένο γιαούρτι και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν ξεχνώ!»
Εξάγωνο Αφροδίτης – Ουρανού: Τα 5 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο