Υλικά – cookies στο σπίτι
200 γραμμ. σοκολάτα
115 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά ολόκληρα & 1 κρόκος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
110 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
35 γραμμ. κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να καλύπτει το ¼ του όγκου της και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβετε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ. Εφαρμόζετε το μπολ στην κατσαρόλα και αφήνετε μέχρι να λιώσουν τα υλικά (μπεν-μαρί). Μόλις λιώσει, αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή, τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύετε σε ένα σκεύος το αλάτι, τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Τέλος, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύετε καλά, στη συνέχεια προσθέτετε τα στερεά υλικά, αλεύρι κ.λπ. και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης και πασπαλίζετε με κομματάκια κουβερτούρας.
Βάζετε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο. Επειτα κάνετε μπαλάκια και τα βάζετε στην κατάψυξη. Μπορούμε να βάλετε από την αρχή όλο το μίγμα στην κατάψυξη και να βγάλετε μπαλάκια με scoop παγωτού. Ψήνετε κατεψυγμένα όπως είναι στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά τα 4 ζώδια θα επηρεάσει ο ανάδρομος Δίας – Θα φέρει σημαντικές αλλαγές