Υλικά – μπιφτέκια κοτόπουλο
500 γρ. κοτόπουλο κιμά από μπούτι και στήθος (μια φόρα περασμένο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ.σ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
4 κ.τ.σ. φρυγανιά
1 κ.τ.γ μουστάρδα
1 ½ πιπεριά πράσινη
1 κ.τ.σ μαϊντανό
1 κ.τ.σ δυόσμο ή άνηθο
1 κ.τ.σ σχοινόπρασο
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι και λευκό πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το σχινόπρασο στο μούλτι και τα χτυπάμε (δεν θέλουμε να λιώσουν).
Σε ενα τηγάνι βάζουμε 1 κ.τ.σ βούτυρο και 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα υλικά που ψιλοκόψαμε, μέχρι να φύγουν τα υγρά, περίπου 2 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τον κιμά, την φρυγανιά, το ασπράδι, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στο μίξερ με το φτερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα υλικά απ’ το τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον ώστε να δέσει το μείγμα μας.
Πλάθουμε μπιφτέκια γύρω στα 80 γρ. ώστε να ψηθούν γρήγορα, αλείφουμε με ηλιέλαιο και ψήνομε σε σχαροτήγανο ή τηγάνι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, σε περίπτωση που θέλετε να τα βάλετε στον φούρνο ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Ιωάννα Μαλέσκου: Ένα σπίτι διαφορετικό από τα άλλα – Στην εξοχή, ξύλινο, με ιδιαίτερη διακόσμηση
Survivor: Το απόλυτο χάος – Διακόπηκε το αγώνισμα
Παύλος-Μαρί Σαντάλ: Ανατροπή για τον γιο τους Αχιλλέα – Τέλος το όνομα και ο πριγκιπικός τίτλος
Έπεσαν για ακόμα μια φορά Facebook, Instagram και Messenger
Μπακαλιάρος: Γιατί τον τρώμε την 25η Μαρτίου