Υλικά
- 4 σνίτσελ κοτόπουλο μεσαίου μεγέθους (150 γραμμ./σνίτσελ)
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
- 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 75 γραμμ. τυρί ροκφόρ θρυμματισμένο
- 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα
- 1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Χτυπάμε τα σνίτσελ με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αλείφουμε τη μουστάρδα στην πλευρά που θα γεμίσουμε. Τοποθετούμε στην άκρη του σνίτσελ κομμάτια λιαστής ντομάτας και ροκφόρ. Ρολάρουμε σφιχτά.
Περνάμε το γεμιστό σνίτσελ διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά, με προσοχή να μη μας ανοίξει. Στερεώνουμε τις δυο άκρες του σνίτσελ με οδοντογλυφίδες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα σνίτσελ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το φυτικό λάδι. Βάζουμε τα σνίτσελ και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας πλευρά ανά διαστήματα για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και καλύτερο ψήσιμο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα σνίτσελ σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά με πατάτες, ρύζι ή σαλάτα.
Ειδήσεις σήμερα
Λίτσα Πατέρα: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια από τη Νέα Σελήνη
«Δύο Ξένοι»: Η μεγάλη επιστροφή – «Κλαίει» το twitter για τον Σεργιανόπουλο