Υλικά
500 γραμμ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια λευκά
2 καρότα
2 στίκ σέλερυ
2 σκ. σκόρδο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
1 κύβο λαχανικών
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι(προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο ψυγείο σε κρύο νερό να μουλιάσουν. Ανάλογα την ποικιλία θα πάρουν από 12 έως 24 ώρες. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά και ξαφρίζουμε, έπειτα σουρώνουμε.
Κόβουμε τα λαχανικά μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε το κύμινο και τα φύλλα δάφνης με τα ρεβύθια και τον κύβο λαχανικών. Προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό, πρέπει να σκεπαστούν τα ρεβύθια.
Σκεπάζουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, ο χρόνος βρασίματος είναι σχετικός, αναλόγως την ποιότητα του ρεβυθιού και το μούλιασμα. Τέλος σερβίρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, θυμάρι, λίγο άνηθο προαιρετικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.