Υλικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας
400 γραμμ. βούτυρο αγελάδος Χωριό
400 γραμμ. φιστίκι Αιγίνης, ψίχα
Για το σιρόπι
600 γραμμ. ζάχαρη
500 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από ένα λεμόνι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Αρχικά αφήνετε τα φύλλα να ξεπαγώσουν και κόβετε στη μέση. Θα χρησιμοποιήσετε ένα ταψί όσο οι διαστάσεις του μισού φύλλου. Θα δημιουργήσετε περίπου 48 φύλλα αν η συσκευασία σας έχει 12 φύλλα. Θρυμματίζετε τα φιστίκια στο γουδί, όχι να γίνουν πούδρα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τo βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε τα 15 φύλλα, ραντίζοντας ελάχιστα με το βούτυρο ενδιάμεσα με ένα πινέλο (δεν ακουμπάτε το πινέλο πάνω στα φύλλα). Πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από το φιστίκι. Επαναλαμβάνετε με άλλα 15 φύλλα και ξανά φιστίκι. Τέλος, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ραντίζετε με νερό, κόβετε σε κομμάτια τον μπακλαβά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για περίπου 1 ώρα. Δέκα λεπτά πριν βγάλετε τον μπακλαβά από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά και βράζετε για 5 λεπτά αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Περιχύνετε το σιρόπι στον ζεστό μπακλαβά. Αφήνετε στον πάγκο ξεσκέπαστο για μία ώρα να απορροφήσει το σιρόπι πριν σερβίρετε. Σερβίρετε με έξτρα φιστίκι ή μια μπάλα παγωτό.