Υλικά – Πιροσκί
250 ml νερό από τις πατάτες
9 γραμμ. ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
420 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
2-3 πατάτες ή λουκάνικα
Λίγο Άνηθο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
Ή λουκάνικα Φρανκφούρτης
Διαδικασία
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό που έχουμε κρατήσει απ’ τις πατάτες, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 2 κτς απ’ το συνολικό αλεύρι, ανακατεύουμε με σύρμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα για 10 λεπτά. Ξεσκεπαζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και διπλώνουμε και πλάθουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει λεία ομοιόμορφη ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ ελαιόλαδο, ακουμπάμε τη ζύμη και σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα για 45’ -1 ώρα.
Για τη γέμιση: ‘Εχουμε βράσει τις πατάτες, σουρώνουμε και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο σωταρισμένο κρεμμύδι,άνηθο και τυρί κρέμα, ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη, κόβουμε σε 12 κομμάτια και πλάθουμε να γίνουν μπαλάκια ομοιόμορφα χωρίς ενώσεις. Ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε 1 κτς γέμιση πατάτας ή μισό λουκάνικο.
Προσοχή διπλώνουμε και πιέζουμε πολύ καλά ώστε να κολλήσουν καλά οι άκρες και να μην ανοίξει το πιροσκί μας! Πρέπει να κλείσει πολύ καλά! Ψήνουμε ή στον φούρνο στους 180 βάζοντας τα σε λαδόκολλα και ραντίζοντας με ελαιόλαδο για 25 λεπτά ή στο τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο.
Ειδήσεις σήμερα
Από την Φάρμα του ΑΝΤ1 στο Onlyfans να βγάζει λεφτά με την σέσουλα
Μπισμπίκης: Οι στιγμές που περιέγραφε τον παράφορο έρωτα του με την Μπεκιάρη[Βίντεο]