Υλικά
Για τη ζύμη
- 13 γραμμ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
- 300 ml νερό, χλιαρό
- 500 γραμμ. αλεύρι σκληρό
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας καυτερό μπούκοβο
- 1 κουταλιά της σούπας tabasco
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρο, ξεφλουδισμένες ή 400 γραμμ. χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 3-4κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης
Για την πίτσα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για το ταψί
- 1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 φέτες προσούτο
- 100 γραμμ. σουτζούκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γραμμ. καυτερό λουκάνικο
- 4 λεπτές φέτες παστουρμά
- 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 μοτσαρέλες, φρέσκιες, κομμένες σε φέτες
- 1 φλιτζ. φύλλα ρόκας
Διαδικασία
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπούκοβο, το tabasco, και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέσα στο μπολ για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.
Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και μερικά από τα φύλλα βασιλικού. Βράζουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Για την πίτσα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στο ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στη σάλτσα τις φέτες Havarti τις οποίες κόβουμε σε μικρές λωρίδες, το προσούτο, το σουτζούκι, το καυτερό λουκάνικο, τον παστουρμά, και την καυτερή πιπεριά. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε και τη μοτσαρέλα. Αφαιρούμε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Ερχεται μπόνους 250 ευρώ – Ποιοι θα το πάρουν
Νέα εμβόλια για όλες τις «Ομικρον»: Πότε ξεκινούν και ποιους αφορά
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αναλυτικός οδηγός για τον «αγώνα των Θεών» – Οι οδηγοί και οι διαδρομές