Υλικά
- 450 γραμμ.πικάντικος τόνος σε ηλιέλαιο
- 8 tortillas καλαμποκιού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πιπεριά, κομμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε σχετικά υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.Προσθέτουμε τη πάπρικα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε το μίγμα για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατύουμε το μάνγκο, το αγγούρι, την πιπεριά, τον χυμό λάϊμ και τον κόλιανδρο και γαρνίρουμε με αλάτι. Ψήνουμε τις tortillas για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε τις tortillas τη μια πάνω στην άλλη και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές. Σπάμε τον τόνο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε τη σάλτσα και τις tortillas και αφήνουμε τον καθένα να φτιάξει το δικό του τάκο.
Ειδήσεις σήμερα
Κώστας Μπακογιάννης: Μπαμπάς και γιός αγκαλιά… με τον κορονοϊό
Θέμης Αδαμαντίδης-Βαρβάρα Κίρκη: Απέσυραν τις μηνύσεις και είναι ξανά μαζί [φωτογραφίες]
«Τύφλα» ο Γιώργος Σαμπάνης – Φέρεται να τσακώθηκε με την Ιωάννα Σαρρή
Αθηνά Οικονομάκου: Προκαλεί ίλιγγο το κόστος της νέας της τσάντας [εικόνες]
Τρεις και… «Σήμερα»: Ριζική ανανέωση στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ