Υλικά
550 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μπύρα 330ml
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι προαιρετικά
Τυρί φέτα προαιρετικά
Διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον πάγκο που τον έχουμε αλευρώσει λιγο και κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν θελουμε προσθέτουμε τριμμένη φέτα.
Κόβουμε σε μικρά ζυμάρια 6-7 κομμάτια. Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Λαδώνουμε από πάνω με ένα πινέλο με ελαιόλαδο ή σπάμε ένα κρόκο αυγού, το ανακατεύουμε με ελάχιστο νερό και τα περνάμε με ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-30 λεπτά αναλογώς τον φούρνο και τα ψωμάκια μπίρας είναι έτοιμα.
Κατερίνα Καινούργιου: Την έπιασαν στα πράσα οι φωτογράφοι – Που και με ποιον πέρασε τις γιορτές
Kailia Posey: Αυτοκτόνησε η 16χρονη πρωταγωνίστρια του «Toddlers and Tiaras»
Ευχάριστα νέα: Παντρεύεται πρώην παίκτρια του Survivor