Αθήνα Καιρός

Τι θα λέγατε να φτιάξετε χειροποίητο παγωτό φουντούκι με λίγα μόνο υλικά; Δοκιμάστε να κάνετε τη συνταγή του Πέτρου Συρίγου για το παγωτό με φουντούκι και καραμέλα γάλακτος και θα σας έρθουν παιδικές αναμνήσεις στο μυαλό!

Υλικά

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

140 γραμμ. ζάχαρη καστανή
150 γραμμ. φουντούκια
1 κουταλιά της σούπας νερό

Για την καραμέλα γάλακτος

230 γραμμ. ζάχαρη καστανή
120 γραμμ. βούτυρο
230γρ. κρέμα γαλακτος 35%
1 πρέζα αλάτι

Για το παγωτό

500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Διαδικασία

Για τα φουντούκια: Βάζουμε στο κέντρο ενός τηγανιού τη ζάχαρη και κάνουμε ένα μικρο κυκλάκι στο βουναλάκι που έχει σχηματιστεί και βάζουμε το νερό εκεί.
Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά κι όταν πάρει χρυσό χρώμα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως, προσοχή δεν πρέπει να καεί.Προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και ύστερα απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με μαχαίρι.

Για την καραμέλα γάλακτος:  Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί (όχι να βράσει). Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη στο κέντρο και αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγάχωρίς να ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα όταν αρχιζει να παίρνει χρυσό χρώμα, κόβουμε σε κομματάκια το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας με σύρμα. Όταν λιώσει και το βούτυρο, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος κι αφαιρούμε απ’ τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα για το παγωτό, το υπόλοιπο το κρατάμε στο ψυγείο.

Για το παγωτό με φουντούκια: Στο μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει, όχι να πήξει πολύ. Προσθέτουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύουμε. Βάζουμε τα φουντούκια στο μείγμα του παγωτού και λίγη ποσότητα απ’ την καραμέλα. Ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μισή ποσότητα του παγωτού στο σκεύος που θα bάλουμε στην κατάψυξη, προσθέτουμε λίγη καραμέλα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Bάζουμε καταψυξη για μια νύχτα και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Survivor: Με πόσα λεφτά γυρίζει στα φαρμακεία του ο Μαρτίκας

Πέθανε ο σύζυγος της Δέσποινας Μοιραράκη

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]