Yλικά – Παγωτό cheesecake φράουλα
400 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
300 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
1 λάιμ, (ξύσμα και χυμό)
Για το μπισκότο
250 γραμμ. μπισκότα
125 γραμμ. βούτυρο
Για την σάλτσα φράουλα
500 γραμμ. μικρές φράουλες
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1/2 λάιμ (χυμό και φλούδα)
3 κουταλιές της σούπας νερό
Διαδικασία
Για το παγωτό cheesecake θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 ή αντίστοιχου μεγέθους σκεύος για κατάψυξη. Παγώνουμε το ταψί στην κατάψυξη ώστε να είναι κρύο. Αφήνουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλεύοντας εύκολα χωρίς μίξερ.
Πρώτα ετοιμάζουμε το μπισκότο για το cheesecake, μετά θα φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα και στο τέλος την κρέμα για το το παγωτό cheesecake χωρίς παγωτομηχανή.
Για το μπισκότο: Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπισκότα και το μαλακό βούτυρο σε κομμάτια. Κλείνουμε την σακούλα και πιέζουμε με τα χέρια τα υλικά ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια χωρίς να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουν με το βούτυρο.
Στρώνουμε στο παγωμένο ταψί τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο ρίχνοντας τα αφράτα, χωρίς να τα πιέζουμε όπως κάνουμε στο κλασικό cheesecake.
Κρατάμε μερικές κουταλιές μείγμα μπισκότου-βουτύρου για την επιφάνεια του παγωτού αλλά και για το σερβίρισμα. Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, να παγώνουν μαζί με το σκεύος, μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα.
Για τη σάλτσα φράουλα: Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Αν είναι μικρές, αφήνουμε τις φράουλες ολόκληρες. Αν είναι μεγάλες κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό, την φλούδα λάιμ και το νερό.
Προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ήπιο βρασμό, για 5-6’ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα φράουλα.
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Ανακατεύουμε τακτικά. Η σάλτσα θα γίνει σαν ρευστή μαρμελάδα με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα και μοναδικό άρωμα.
Βάζουμε αμέσως σε ένα ανοιχτό μπολ, ώστε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την κρέμα παγωτού: Βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τον ορό γάλακτος (λευκό υγρό μέσα στην συσκευασία cream cheese) σε ένα μπολ.
Με μια μαλακή σπάτουλα αφρατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό λάιμ καθώς και το ξύσμα.
Με απαλές κινήσεις αναδιπλώνουμε την κρέμα παγωτού. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος (35% ) και με μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2’ να πάρει αέρα, να διογκωθεί και να στέκεται δημιουργώντας απαλές κορυφές.
Ρίχνουμε την χτυπημένη αφράτη κρέμα μέσα στο μείγμα cream cheese. Απαλά με μια σπάτουλα αναδιπλώνουμε το παγωτό cheesecake. Ολοκληρώνουμε την συνταγή στο παγωμένο ταψί.
Βγάζουμε το παγωμένο ταψί από την κατάψυξη και αδειάζουμε μέσα την αφράτη κρέμα παγωτού. Στην επιφάνεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μπισκότο.
Τέλος με ένα κουτάλι ρίχνουμε την σάλτσα φράουλα. Κρατάμε λίγη για το σερβίρισμα. Με ένα μαχαίρι μπλέκουμε τα μείγματα παγωτού φράουλας, να σχηματιστούν νερά σάλτσας μέσα στο παγωτό cheesecake.
Παγώνουμε το cheesecake φράουλα στην κατάψυξη το λιγότερο για 3 ώρες. Σερβίρουμε το παγωτό σε χωνάκια για τα παιδιά και σε μπολ για τους μεγαλύτερους. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα φράουλας και γαρνίρουμε με το μείγμα μπισκότου που κρατήσαμε στην αρχή.
Ειδήσεις σήμερα
Master Chef: Πέθανε παρουσιαστής του μαγειρικού προγράμματος της Αυστραλίας