Υλικά – Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα
400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμ. βούτυρο
350 γραμμ. λευκή κουβερτούρα
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
80 γραμμ. κεράσια γλυκό κομμένα στην μέση
100 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
30 γραμμ. ινδοκάρυδο
400 γραμμ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Διαδικασία – Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την μαστίχα θρυμματισμένη με μισό κουταλάκι ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κεράσια, τα φιστίκια Αιγίνης, το ινδοκάρυδο, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό, γυρνάμε τις άκρες σαν καραμέλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και ρολάρουμε στον πάγκο για να πάρει κυκλικό σχήμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει, όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την μεμβράνη και τη λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μπορούμε να απολαύσουμε με παγωτό, τριμμένο μπισκότο, αλλά και σιρόπι!