Υλικά – Μανιτάρια σωτέ
1 κιλό μανιτάρια λευκά στρογγυλά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Διαδικασία
Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι. Κόβουμε στη μέση τα μανιτάρια ή στα 4, σε περίπτωση που είναι μεγάλα και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε πολύ καλά, αυτό θα πάρει περίπου 5-6 λεπτά (προσοχή η ένταση της φωτιάς να είναι δυνατά για να μην προλάβουν να βγάλουν τα υγρά τους).
Μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα.
Όταν μαλακώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.