Υλικά
200 γραμμ. σοκολάτα
115 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα & 1 κρόκος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
110 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
35 γραμμ. κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να καλύπτει το ¼ του όγκου της και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ. Εφαρμόζουμε το μπολ στην κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά (μπεν-μαρί). Μόλις λιώσει, αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή, τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το αλάτι, τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι κ.λπ. και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και πασπαλίζουμε με κομματάκια κουβερτούρας.
Βάζουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο. Επειτα κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε να βάλουμε από την αρχή όλο το μίγμα στην κατάψυξη και να βγάλουμε μπαλάκια με scoop παγωτού. Ψήνουμε κατεψυγμένα όπως είναι στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Με το που είδε τις κάμερες την άφησε πίσω – Απίστευτο περιστατικό με Βανδή & Μπισμπίκη
Ασυνόδευτη σε βάπτιση η Ευρυδίκη Βαλαβάνη με αποκαλυπτικό λευκό κολλητό φόρεμα
Τρέχουν και δεν φτάνουν στον ΣΚΑΪ – Ποιος έστειλε εξώδικο στην Σκορδά λίγο πριν την πρεμιέρα