Υλικά
Για το πέστο
2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
80 γραμμ. κουκουνάρι
80 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
80 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα μακαρόνια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
330 γραμμ. ντοματίνια βελανίδι κομμένα στη μέση
2 σκ. σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
350-400 γραμμ. λινγκουινι
6-8 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
Διαδικασία
Ξεκινάμε καβουρδίζοντας το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, όταν καβουρδιστεί το βγάζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, αλατίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε ένα μούλτι με λίγο νερό, ανακατεύουμε να πολτοποιηθούν, ίσως χρειαστεί να σταματήσουμε, να ξύσουμε τα πλαϊνά και να συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το σκόρδο τον χυμό λεμόνι, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα υλικά του μούλτι σε ένα μπολ και τέλος ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο. Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε το ελαιόλαδο στο μούλτι και να ανακατέψουμε για να βγάλουμε ένα παχύρευστο πέστο σαν μαγιονέζα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώστε καλά και τηγανίστε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να καραμελώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Παράλληλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουινι για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε, κρατώντας ½ κούπα από το νερό μαγειρέματος. Ανακατεύουμε το πέστο, το χυμό λεμονιού και το νερό από τα λινγκουινι, χρησιμοποιώντας λαβίδα.
Ειδήσεις σήμερα
Σεξ: Τέλος στα συνηθισμένα – Η στάση «γάντζος» θα βάλει φωτιά στο κρεβάτι σας
Χριστίνα Πάζιου: Τρελαίνει κόσμο με την πίσω όψη της η γυμνάστρια – Έτσι αποχαιρετά το καλοκαίρι
Μαρινέλλα στον Ε.Τ.: Δεν νοιώθω ότι είμαι μύθος αλλά… ευλογημένη