Υλικά – Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο
250 γραμμ. σπαγγέτι
100 γραμμ. καπνιστός σολομός κομμένος σε καρεδάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
50 ml τσίπουρο ή βότκα
100 ml κρέμα γάλακτος light ή με πλήρη λιπαρά
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Παράλληλα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τις φέτες σολομού και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα.
Θέλετε να πάρει ελαφρώς χρώμα χωρίς να μαγειρευτεί πλήρως. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύετε μέχρι να σοταριστεί, να μαλακώσει και να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνετε με το τσίπουρο.
Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύετε. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε τον άνηθο.
Μεταφέρετε τα βρασμένα ζυμαρικά με μια τσιμπίδα χωρίς να τα στραγγίζετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα στα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Ειδήσεις σήμερα
Eurovision 2023: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ – Τι παίζεται στο στοίχημα