Υλικά – Μακαρονάδα με προσούτο και κρέμα παρμεζάνας
300 γραμμ. πέννες
150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
300 ml κρέμα γάλακτος
10 φέτες προσούτο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Θυμαρι φρέσκο
Κουκουνάρι
1/2 σκ. σκόρδο
Ρόκα
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
Για τα καραμελωμένα ντοματίνια: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τα ντοματίνια και το σκόρδο και σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το μέλι και το θυμάρι και τα αλοτοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην φωτιά για ένα λεπτό και τα βάζουμε στην άκρη.
Για την κρέμα παρμεζάνας: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την βράζουμε χωρίς να κοχλάσει. Ρίχνουμε μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Μετά ενώνουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα παρμεζάνας και τα ντοματίνια.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Από πάνω βάζουμε την ρόκα και μετά το προσούτο. Τελειώνουμε το πιάτο με τα καραμελωμένα ντοματίνια γύρω γύρω στο πιάτο, κουκουνάρι στην κορυφή και χοντρόαλεσμένο πιπέρι.
Ειδήσεις σήμερα
Οζι Οσμπορν: Αποσύρεται από τις περιοδείες γιατί το σώμα του είναι αδύναμο
Αυτό είναι το φύλο του μωρού που περιμένει η Ιωάννα Μαλέσκου