Υλικά
250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Τα αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε σωστά τους λουκουμάδες. Ελέγχουμε εάν το ηλιέλαιο είναι αρκετά καυτό, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Αν το μείγμα παραμείνει στην επιφάνεια, το ηλιέλαιο είναι έτοιμο για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.
Με το χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα. Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Κατόπιν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα.
Ειδήσεις σήμερα
Πρωινό μας: Η Φαίη Σκορδά έφυγε από το πλατό άρον άρον – «Ζητώ χίλια συγγνώμη»
GNTM: Αποχώρησε κλαίγοντας από το παιχνίδι – «Δεν είσαι μοντέλο»
Καίτη Γαρμπή: Τι τρώει στα 61 της και έχει κορμί που βάζει κάτω 20αρες