Yλικά – Λεμονάδα με τζίντζερ και κουρκουμά
4-5 φλιτζ. νερό
1 μέχρι 2 κουταλάκια του γλυκού κουρκούμα
1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
Χυμός από 2 λεμόνια
2 – 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup) ή μέλι
Διαδικασία
Βάζουμε το νερό στο μάτι της κουζίνας να πάρει μια ελαφριά βράση. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε το να βράσει ξανά για ένα λεπτό, στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τον κουρκουμά για 10 λεπτά.
Το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια το σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα κομμάτια του τζίντζερ ή τη σκόνη μπαχαρικών. Το σουρώνουμε με ένα καθαρό ύφασμα! Ρίχνουμε το υγρό σε μια κανάτα μαζί με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι σφενδάμου (ή/και τη γλυκαντική ουσία που προτιμάμε). Ανακατεύουμε ξανά, ώστε το σιρόπι σφενδάμου και ο χυμός λεμονιών να συγχωνευτεί με το αφέψημα κουρκουμά – τζίντζερ.
Ειδήσεις σήμερα
Εκλογές 2023: Παραμένει το θρίλερ με την ημερομηνία – Τα 5 κυβερνητικά πρότζεκτ μέχρι τις κάλπες
Βασίλης Τόπαλος: Είχε λιποθυμικό επεισόδιο και πέρσι την άνοιξη