Υλικά
3 πακέτα τορτελίνια
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 πιπεριά τσίλι(προαιρετικά)
5 τμχ λευκά μανιτάρια
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
100 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
Φρέσκο βασιλικό
Διαδικασία
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα τορτελίνια. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρει η συσκευασία γιατί στη συνέχεια θα χρειαστεί να τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα μας. Κόβουμε τις μελιτζάνες, το κολοκύθι και τις πιπεριές ζουλιέν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε.
Τέλος γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό, πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.