Υλικά – Κοτόσουπα
1 κοτόπουλο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωναράκια σέλινο
200 γραμμ. ρύζι γλασέ
2 αυγά
2 λεμόνια, χυμό
1 φύλλο δάφνης
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει στα 6 για να βράσει. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα καρότα ολόκληρα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο ολόκληρο και το φύλλο δάφνης. Βράζουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν μας έχει ξεφύγει κανένα κοκαλάκι. Προσθέτουμε το ρύζι για βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, έπειτα το κρατάμε στην άκρη, όχι στην φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε καλά, πρέπει να γίνουν λευκά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και βάζουμε σιγά σιγά τον χυμό από τα λεμόνια ανακατεύοντας. Παίρνουμε τον ζωμό της κατσαρόλας και τον προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά, με συνεχόμενη ροή αλλά σιγά σιγά.
Το κάνουμε αυτό περίπου 10 φορές, έπειτα το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Παραδοσιακά σερβίρουμε σε μεγάλη μπολιέρα την σούπα και δίπλα το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Αν θέλετε μπορείτε να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια και να τα ανακατέψετε μέσα στην σούπα.