Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι & φρέσκοτριμενο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) στραγγιστό γιαούρτι 2%
Για το σερβίρισμα
Βρασμένο ρύζι καστανό
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 40΄.
- Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
Ειδήσεις σήμερα
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Οι πρώτες φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την εγκυμοσύνη
Άσχημα νέα για την υγεία του Ηλία Μαμαλάκη – Τι συνέβη