Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, γύρω στο 1,5 κικό
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό φασολάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 σκελ. σκόρδο σε φέτες
5-6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 ματσάκι μαϊνταό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Στεγνώνουμε καλά τις μερίδες κοτόπουλου σε απορροφητικό χαρτί. Αφήνουμε το κοτόπουλο για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κοτόπουλο γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε ελαφρά στην βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τα αρώματά του.
Τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 20’ λεπτά να μισομαλακώσει.
Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να βράσει το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, εάν έχουν ίνες τις αφαιρούμε και αν είναι μακριά τα κόβουμε στη μέση. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φασολάκια.
Αφού βράσει το κοτόπουλο για 20’ ,τότε προσθέτουμε τα φασολάκια και προαιρετικά τον αρακά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40’ λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια χωρίς να λιώσουν. Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό φαγητό μας. Αυτή είναι από τις συνταγές με απλά υλικά του καλοκαιριού και όχι μόνο. Απολαύστε το κοτόπουλο με φασολάκια με σπιτικό φρεσκοψημένο ψωμί και θα απογειωθεί το αποτέλεσμα να είστε σίγουροι!
Ειδήσεις σήμερα
Κιβωτός του Κόσμου: «Με κλείδωναν στο κλουβί και μου έδιναν χαλασμένο φαγητό» λέει 8χρονος