Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μέτριες μερίδες
1 κιλό μπάμιες
150 ml ελαιόλαδο
100 ml άσπρο κρασί
2 ξερά κρεμμύδια
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χυμό από δύο λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Αφήνετε τις μπάμιες να ξεπαγώσουν σε ένα σουρωτό και μεταφέρετε σε ένα μπολ, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, τον χυμό λεμονιού και αλατίζετε. Ανακατεύετε απαλά με τα χέρια μας και αφήνετε στην άκρη για περίπου 2 ώρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσουν.
Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Τέλος μεταφέρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί ή γάστρα. Στο ελαιόλαδο που έχει απομείνει στο τηγάνι βάζετε τις μπάμιες μαζί με την σάλτσα που υπάρχει στο μπολ και μαγειρεύετε για 2 – 3 λεπτά.
Ρίχνετε τις μπάμιες στο ταψί, τοποθετείτε σε διάφορα σημεία την ντομάτα κομμένη σε φέτες και αραδιάζετε σε όλη την επιφάνεια τον μαϊντανό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε μισή κούπα ζεστό νερό. Σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
Δημήτρης Σκουλός: «Στο σχολείο με πλάκωναν στο ξύλο επειδή είμαι μελαμψός»
Χώρισαν μετά από 8 χρόνια γάμου – Βελούδινο διαζύγιο για αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz