Υλικά
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. κακάο
½ φλιτζ. γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
6 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας
Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, στη συνέχεια όλα τα υλικά. Τέλος την πραλίνα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αντί για αλεύρι πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη κρυσταλλική, αυτό βοηθάει στο να σκαρφαλώνει το μείγμα και να φουσκώνει περισσότερο.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 45 λεπτά, αν χρειαστεί το αφήνουμε άλλο λίγο αφού πρώτα το έχουμε δοκιμάσει βάζοντας ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Θέλουμε να είναι λίγο υγρό στο κέντρο. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε το γλυκό μας.
Ειδήσεις σήμερα
Blonde: Mέριλιν ακατάλληλη για ανηλίκους – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη σειρά του Netflix
Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – SOS Μαρουσάκη για καιρικά σκαμπανεβάσματα
Google: Τι είναι το cloud region, τι υπηρεσίες παρέχει και πως μπορεί να «εκτοξεύσει» την απόδοση