Υλικά
315 γραμμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
5 αυγά
Ζάχαρη άχνη στέβια για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Ξεκινήστε λιώνοντας σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό (κάτω από τη μέση) και από πάνω σε ένα μπολ που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες βάλτε τη σοκολάτα. Λιώστε πάνω από το μάτι. Στο μεταξύ σπάστε τα αυγά και χωρίστε ασπράδια από κρόκους.
Δημιουργήστε μαρέγκα με τα ασπράδια. Χτυπήστε στο μπλέντερ ή ανακατέψτε για αρκετή ώρα με μια σπάτουλα μέχρι να αποκτήσετε μαρέγκα. Στο μπολ που έλιωσε η σοκολάτα ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους. Ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε λίγη-λίγη την μαρέγκα. Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα τέλειο σοκολατένιο μείγμα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψάκι (να ξέρετε ότι το κέικ σας δεν θα φουσκώσει καθόλου) αφού απλώσετε πρώτα σε αυτό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 30 λεπτά. Για να είστε σίγουρη ότι έγινε βάλτε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ.
Αν βγει καθαρή το κέικ έχει γίνει. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά. Βάλτε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από το ταψάκι και αναποδογυρίστε το κέικ πάνω στο ταψάκι. Φέρτε δηλαδή τον πάτο του κέικ πάνω. Πασπαλίστε με άχνη και κόψτε σε κομμάτια. Θα πάθετε πλάκα.