Υλικά
3 τμχ καλαμάρι
200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
60 γραμμ. κορν φλαουρ
Αλάτι
Καλαμποκελαιο για το τηγάνισμα
Για τη συνοδευτική σάλτσα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι
1/2 σκ. σκόρδο
Μαϊντανός
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας. Δεν βγάζουμε την εξωτερική πέτσα από το καλαμάρι. Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα σουρωτήρι με ένα ταψάκι από κάτω και τα βάζουμε στο ψυγείο χωρίς να τα σκεπάσουμε. Όσο πιο πολύ ώρα το αφήσουμε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο, ακόμα και ένα βράδυ. Τα καλαμάρια πρέπει να είναι στεγνά πριν το τηγάνισμα.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε πιο γρήγορα τα τα στεγνώνουνε πολύ καλά σε χαρτί. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλαουρ. Προσοχή! Δεν αλατίζουμε το καλαμάρι πριν το τηγάνισμα.
Πανάρουμε καλά με το αλεύρι, τινάζουμε πολύ καλά και τηγανίζουμε σε πολύ δυνατό λάδι. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Για τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Σύνοδος Κορυφής: Οι 27 συμφώνησαν για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Μεταμεσονύχτιο θρίλερ στη Βουλή: Συνελήφθη ημίγυμνος άνδρας με καραμπίνα