Υλικά
9 καλαμάκια κοτόπουλο από μπούτι χωρίς δέρμα
Για το μαρινάρισμα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξερό κρασί
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκούκόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Αλάτι & πιπέρι
Λίγο πιπέρι Καγιέν ανάλογα με το ποσό καυτερό το θέλετε
Για την μαγιονέζα με κάρυ
1 βαζάκι μαγιονέζα 430 γραμμ.
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κιτρινόριζα (κουρκουμά)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξερό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (μόνο το πράσινο μέρος)
Διαδικασία
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα σουβλάκια. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια του κοτόπουλου με τζίντζερ, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά. Περιχύνουμε τα σουβλάκια με το λεμόνι, το κρασί και το ελαιόλαδο. Τα πασαλείβουμε πολύ καλά και με τα χεριά μας τα κάνουμε μασάζ για λίγα λεπτά, έτσι ώστε τα υλικά να πάνε παντού.
Σκεπάζουμε τα σουβλάκια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σ’ αυτό το διάστημα θα κάνουμε την μαγιονέζα με το κάρυ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κάρυ, το σκόρδο, το τζίντζερ που είναι σε σκόνη και τέλος το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για αλλά 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό η όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μας παχύρευστο. Περνάμε το μείγμα του κάρυ από ένα σουρωτήρι και τέλος το ομογενοποιούμε με την μαγιονέζα.
Ψήνουμε τα ινδικά σουβλάκια του κοτόπουλου για 5 λεπτά σε σχαροτήγανο και στην συνέχεια τα βάζουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C βαθμούς για 15-18 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο μας. Σερβίρουμε τα ινδικά σουβλάκια του κοτόπουλου πάνω σε αχνιστό μπασμάτι ρύζι, περιχυμένα με την μαγιονέζα κάρυ και πασπαλισμένα με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ειδήσεις σήμερα
Τηλεθέαση: Συνεχίστηκε η μάχη, ανατροπή τη δεύτερη ημέρα – Ποιοι οι νικητές και ποιοι οι χαμένοι
Μαγικό χαλί: Η στάση στο σεξ που απογειώνει τον γυναικείο οργασμό – Το πάνω χέρι ο άνδρας