Υλικά
10-12 γαρίδες
1-2 σκ. σκόρδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1/2 φινόκιο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 συσκευασία ντοματα κον κασέ ή φρέσκια
Ελαιόλαδο
Μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε ζουλιέν(σε λεπτές λωρίδες) το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερωνουμε και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο δίπλα, θα τις βάλουμε αργότερα πάλι μέσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρουμε, τελος το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και χοντρό σπασμένη φέτα.
Ειδήσεις σήμερα
Ατύχημα για την Αντιγόνη Κουλουκάκου – Ποια η κατάστασή της
Βανδή-Μπισμπίκης: Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο που του πήρε – Κοστίζει μέχρι και 154.000 ευρώ
Survivor 5 spoiler 7/6: Αυτός είναι ο δεύτερος υποψήφιος που βγαίνει στον τάκο με τον Μαρτίκα