Υλικά – Γαρίδες σαγανάκι
10-12 γαρίδες
1-2 σκ. σκόρδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1/2 φινόκιο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 συσκευασία τοματα Κον κασέ ή φρέσκια
Ελαιόλαδο
Μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι
Φέτα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε ζουλιέν(σε λεπτές λωρίδες) το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερωνουμε και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο δίπλα, θα τις βάλουμε αργότερα πάλι μέσα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρουμε, τελος το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και χοντρό σπασμένη φέτα.
Ειδήσεις σήμερα
Νέο ξεκίνημα για την Φαίη Σκορδά: Μετακομίζει σε καινούριο σπίτι – Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες
Το «μαγικό» φυτό από την Κρήτη – Κάνει καλό σε συκώτι, καρδιά, στομάχι και όχι μόνο
Απογοητευμένη από τις Μαλδίβες η Ιωάννα Τούνη: «Θα είναι τα πιο τζάμπα λεφτά που έχω δώσει» [Βίντεο]