Υλικά
600 γραμμ. φιλέτο (3 τμχ των 200 γραμμ.)
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι πράσινο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ροζ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κλαριφιέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
100 ml κόκκινο κρασί
2 σκ. σκόρδο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κύβος ζωμού βοδινού
100 ml χλιαρό νερό
30 γραμμ. βούτυρο
Ανθός αλατιού
Διαδικασία
Σε ένα γουδί βάζουμε τα 3 είδη πιπεριού και τα χοντροσπάμε, έπειτα τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε τα φιλέτα, τα αλατίζουμε και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τα πιπέρια, πιέζοντας καλά να κολλήσουν στο κρέας. Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα 100 ml καυτό νερό με τον ζωμό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο κλαριφιέ και το ελαιόλαδο. Οταν η θερμοκρασία ανέβει, σοτάρουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε με το κονιάκ και αμέσως μετά με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε τα φιλέτα στην άκρη, βράζουμε για ακόμη λίγο τη σάλτσα να δέσει και προσθέτουμε το βούτυρο και τα φιλέτα και, τέλος, ανακατεύουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Είναι μαζί 5 χρόνια – Δείτε για πρώτη φορά την ξανθιά και κούκλα σύντροφο του Νίκου Βέρτη
«Αγκαλιά με το κορίτσι μου» – «Έλιωσε» το Instagram με την ανάρτηση του Γιώργου Λιάγκα
Γιώργος Λιάγκας: «Κλείδωσε» η παρουσιάστρια που θα καθίσει στο πλευρό του;
Σταύρος-Νικόλαος Νιάρχος: Ο ρεπόρτερ μιας δυναστείας από την Ουκρανία στο Κονγκό