Εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό – Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 αυγά χωρισμένα(κρόκοι,ασπράδια)
100 γραμμ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας νερό
50 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για την κρέμα:
600 γραμμ. φυτική σαντιγί
400 γραμμ. μασκαρπόνε
150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σκόνη
4 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρίνι
Για το γλασο μανταρίνι:
10 μανταρίνια (τον χυμό τους)
200 γραμμ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
Για το ντεκόρ:
12 μανταρίνια
Δυόσμος
Διαδικασία
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, ή με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε σταδιακά ζάχαρη μέχρι να κάνουμε μια λευκή μαρέγκα που να σχηματίζονται σφιχτές κορυφές. Χτυπάμε τους κρόκους με νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε τα στέρεα υλικά.
Προσθέτουμε τους κρόκους στη μαρέγκα και στη συνέχεια τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το αέρινο μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένο φόρμα κέικ στρογγυλή 24-26 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε ή στη μέση ή στα 3 ώστε να γίνει πιο ψηλή η τούρτα μας.
Για την κρέμα: Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Έπειτα τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον χυμό μανταρίνι, το ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων και ενσωματώνουνε τις ζελατίνες, ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ τη morfat με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει,περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και τον χυμό μανταρίνι ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο: Βάζουμε το ένα παντεσπάνι κάτω, απλώνουμε κρέμα και περιμετρικά μανταρίνια, στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα. Τελειώνουμε με κρέμα πάνω και στολίζουμε με μανταρίνια ή και αλλά φρούτα και γαρνίρουμε με δυόσμο. Αν θέλουμε βάζουμε κρέμα γύρω γύρω στην τούρτα να την καλύψουμε τελείως.
Βαζουμε στο ψυγείο αφήνουμε να κρυώσει και μετά περνάμε τα μανταρίνια με το γλάσο, ώστε να παραμείνουν γυαλιστερά για μέρες και να μην μαραθούν στο ψυγείο.
Για το γλάσο: Βάζουμε τον χυμό μανταρίνι με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να κατέβει στο ήμισυ. Μουλίαζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες.
Στραγγίζουμε και ενσωματώνουνε με το σιροπι που έχουμε φτιάξει.
Ειδήσεις σήμερα
All Star Survivor: Τα πρώτα λόγια της Ευρυδίκης Βαλαβάνη – «Ραντεβού στο στίβο μάχης»
Νίκος Ξανθόπουλος: Ώρες αγωνίας για τον αγαπημένο ηθοποιό – Τα τελευταία 24ωρα στην εντατική