Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 αυγά
1 γιαούρτι των 200 γραµμ.
2½ φλιτζ. γάλα
500-600 γραμμ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Διαδικασία
Πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει όσο ακόμα τα μακαρόνια είναι ζεστά. Αφήνουμε τα μακαρόνια να κρυώσουν για λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί σε τρίμματα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να κρεμώσουν γύρω γύρω τα μακαρόνια. Σε βαθύ ταψί 36 ή 38 εκ. στρώνουμε τα έξι φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Αδειάζουμε τη γέμιση της μακαρονόπιτας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Σκεπάζουμε τη βλάχικη πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων στρίβοντάς τα σε κόθρο περιμετρικά.
Χαράζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας σε κομμάτια. Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Πεταχτά με τα δάχτυλα ραντίζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας με λίγο νερό.
Ψήνουμε την μακαρονόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά. Η μακαρονόπιτα βγαίνει φουσκωτή σαν σουφλέ από το φούρνο. Πρέπει να κρυώσει λίγο και μετά να την κόψετε σε κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
Διαζύγιο για την Ελιάνα Χρυσικοπούλου – Αυτός είναι ο πρώην πλέον σύζυγός της
Eurovision: Πέθανε η φιναλίστ του ελληνικού τελικού το 2001