Υλικά
300 γρσμμ. πέννες
1 λευκό κρεμμύδι
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 σκ. σκόρδο
15 ντοματινια
1/3 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 τριμμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 τεμάχια λουκάνικο προαιρετικά
200 γραμμ. φέτα χοντροσπασμενη
3 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που έχουμε κόψει ζουλιέν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια και, όταν μαλακώσουν, σβήνουμε με κρασί. Αν θέλουμε και το λουκάνικο ξεκινάμε από αυτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τις ελιές, την κάπαρη αλάτι, πιπέρι μπούκοβο, τα ζυμαρικά και λίγο νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε με χοντροσπασμένη φέτα.