Υλικά – Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με δαμάσκηνα
3 κομμάτιια ψαρονέφρι (περίπου 1 κιλό)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κλων. δεντρολίβανο
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
10 βερίκοκα αποξηραμένα
1/4 φλιτζ. μπαλσάμικο
1½ φλιτζ. μαυροδάφνη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για το χοιρινό: Πρώτα ζεσταίνουμε την μαυροδάφνη σε μικρή κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκκα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά στο ζεστό κρασί.
Για το χοιρινό: Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι 2΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη.
Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.