Υλικά – χοιρινό λεμονάτο με ρύζι
- 1,5 κιλό χοιρινό λαιμό
- 50 γραμμ. αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 σκ. σκόρδο
- 150 ml λευκό κρασί
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 800 ml νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κλωναράκια θυμάρι
- 100 γραμμ. γιαούρτι προαιρετικά
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κύβο κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
Για το ρύζι
- 2 κούπες μπασμάτι
- 3 κούπες νερό
- 20 γραμμ. βούτυρο παγωμένο
- Αλάτι
- 6 τμχ φιδέ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
- 1 ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο
- ½ κούπα μαύρη σταφίδα
- 1/3 κούπα κουκουνάρι καβουρδισμένο
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας κόψει τον χοιρινό λαιμό σε μερίδες. Αλατοπιπερωνουμε και περνάμε τα κομμάτια από αλεύρι. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το χοιρινό.
Όταν γίνει χρυσαφένιο (όχι να καεί), αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα μας. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα σε κομμάτια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ξέρετε τι είναι τα σουγάνια; Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή που θα λατρέψετε
Σβήνουμε με τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το νερό.
Σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 -2 ώρες περίπου. Σε ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα και εκεί, αν θέλουμε, προσθέτουμε και το γιαούρτι. Παίρνουμε λίγο από το υγρό της κατσαρόλας, το βάζουμε στο μπολ, ανακατεύουμε και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Ειδήσεις σήμερα
Το Ναυάγιο έκανε πρεμιέρα στο Mega – Το twitter υποκλίθηκε στον Λεωνίδα Κακούρη [Βίντεο]
Δύσκολο το επταήμερο για 4 ζώδια – Ανατροπές στο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον
Βασίλης Καρράς: Η δύσκολη μάχη και τα fake news