Υλικά – Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα
1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
100 ml ελαιόλαδο
300 ml μαύρη μπύρα
1 κουταλιά μουστάρδα
20 ml καφέ espresso
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι μέλι ή πετιμέζι
Αλάτι & πιπέρι
Για το ταψί
2 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
200 γραμμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
Διαδικασία
Αρχικά πλένουμε την χοιρινή σπάλα και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την μπύρα, την μουστάρδα, τον καφέ, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Περιχύνουμε το χοιρινό και κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου 30 λεπτά να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία. Απλώνουμε πάνω στο πάγκο ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και πάνω αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα σκόρδα ολόκληρα. Τοποθετούμε πάνω το χοιρινό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Κλείνουμε πολύ καλά σε πακέτο και μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή μία γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 2 ώρες. Αφού έχει περάσει ο χρόνος, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε την γραβιέρα σε μεγάλα κομμάτια, ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ είναι στα σκοτάδια – Δεν γνωρίζουν τίποτα για την Κέιτ
Ζέτα Μακρυπούλια: Το διαμέρισμά της είναι όαση στο κέντρο της Αθήνας
Survivor: Άρχισαν τα γαλλικά στους κόκκινους – Έξαλλος ο Παππάς με τον Γκιουλέκα
Ιωάννα Τούνη: Από τη χλιδή της Θεσσαλονίκης στην… πόρτα σε εστιατόριο στο Παρίσι